Warm Winters Wijkfeest

Praktische info

Warm Winters Wijkfeest
Donderdag 22 december 2016

  • Vanaf 18u: lichtjestoet door de wijk. Startpunt Sint-Maria (Lange Kongostraat)
  • Vanaf 18u20: verzamelen in onze school (Sint-Norbertus), uitdelen lampjes
  • +/- 18u40: vertrek stoet aan onze school (Sint-Norbertus)
  • Vanaf 19.15u: feest op het plein (Willibrordusplein – Kerkstraat)

Meer informatie over Wijk Willibrordus:
www.willibrordus.be

Op donderdag 22 december vindt naar jaarlijkse gewoonte het Warm Winters Wijkfeest plaats in de Willibrorduswijk. Deze Antwerpse wijk, op de grens van Antwerpen Noord en Borgerhout, weet door zijn actieve buurtwerking ieder jaar meer dan duizend mensen op de been te brengen. Een feeëriek spektakel als eindejaarskers op de taart van deze florerende wijk.


De Willibrorduswijk is enig in zijn soort: een mix van nationaliteiten en achtergronden, waar mensen via een zeer actief wijkcomité Willibrordus worden gestimuleerd om elkaar op te zoeken, samen te werken en van de buurt een aangename plek te maken. In die wijk wordt ieder jaar, net voor kerstmis, een groots wijkfeest georganiseerd, dat net als Kerkstraat Plage tijdens de zomer, na enkele jaren uit zijn voegen barst. Wijkbewoners, kinderen en ouders van 7 nabijgelegen basisscholen, wandelen door de wijk in een lange stoet, aangevoerd door de Borgerhoutse stadsfanfare ’t Akkoord. De lichtjesstoet vormt een langgerekte mensenstoet door de wijk met lichtjes, dans en muziek.

De stoet eindigt op het Willibrordusplein aan de Kerkstraat, waar een kerstmarkt staat. Daar kunnen de kinderen nog even genieten van kinderdisco, waarna dj Lehembre het voor de volwassenen overneemt. Het Warm Winters Wijkfeest is gratis en wordt volledig gedragen door vrijwilligers.